Agricultural
Market
Information
System

Prices

МакедонскиEnglish
Are you satisfied with the AMIS web page?
 • Livestock and meat prices
 • Fruit and vegetables prices
 • Animal feed and grains prices
 • Tobacco and oil crops prices
 • Grapes and wine prices
 • Milk , milk products and eggs prices
 • Agricultural inputs prices
 • Sugar and honey prices

Archives

Filter 

 • Актуелни цени на берзите на житарките

  There are no translations available.Изминатата недела се карактеризираше со стабилни цени на пченицата. Мали осцилации и пад од 0,57% беше забележана на берз...
 • Споредбени цени на земјоделски производи на пазарите на мало

  There are no translations available. Цените на земјоделските производи во првата половина на месец јули бележат пораст во однос на истиот период минатата ...
 • Промет и цена на берзите на житарките

  There are no translations available. Во периодот на најинтензивните активности на жетвата на пченицата, пченката беше во центарот на тргувањето на берза...
 • Цени на сезонско овошје

  There are no translations available. Изминатата недела беше карактеристична со понуди на богат избор од сезонско овошје на зелените пазари. Најзастапени&nb...
 • Пад на цените на житарките

  There are no translations available. Цената на житариците (пченицата и пченката ) на светските берзи бележат намалување во просек  од 0,4% до 5,2% споредбе...
 • Понуда на сезонско овошје

  There are no translations available. Неповолните временски услови во изминатиот период односно обилните врнежи допринесоа за послаб квалитет и послаба ...
 • Цени на сезонски зеленчук

  There are no translations available. Во  првата половина на месец мај  е зголемена  понудата од сезонски зеленчук на пазарите на мало во Р. Македон...
 • Откуп на јагне за велигденските празници

  There are no translations available.Согласно се по пребирливите барања на потрошувачите на јагнешко месо, трговците и кланиците го организираат откупот на...
 • Цена на житарките на светските берзи

  There are no translations available. Во текот на месец април, цената на берзите во Европа бележи благ раст. Главна причина за ваквот тренд  за пораст на ...
 • Резултати од откупот на суров тутун од реколта 2013 година

  There are no translations available. Согласно податоците на Министерството, откупот на суров тутун од производна реколта 2013 година е завршен. Откупени ...
 • Раст на цените на житарките

  There are no translations available. Ценитe на житариците ( пченицата и пченката ) на светските берзи бележат зголемување во просек  за 2% односно 4% спор...
 • Цени на житарките во регионот и на светските берзи

  There are no translations available.Големата  извозна побарувачка на крајот на минатата и во почетокот на оваа година поттикна да се зголеми цената на пч...
 • Годишен земјоделски извештај - 2012 година

  There are no translations available. Годишен извештај за  земјоделство и рурален развој - 2012 година     « преземи од Документи...
 • Годишен извештај - ЗПИС 2013 година

  There are no translations available.Годишен извештај - Земјоделски пазарен информативен систем  « преземи од Документи  ...
 • Производство, откуп и откупни цени на млеко по години

  There are no translations available.Просечно производство на кравско млеко во анализираниот 4 годишен период изнесува околу  354.000 тони годишно, Просечни...
 • Цени на житарките во регионот и светските берзи

  There are no translations available.* Цените се изразени во денари за килограм ...
 • Регионален пазарен информатор

  There are no translations available.Пазари на големо - октомври 2013 година Во табелите се прикажани цените од пазарите на големо во Македонија и регионот. *Ц...
 • Цени на житарки

  There are no translations available. На глобално ниво годинава условите за развој на пченката се поволни. Рекордни приноси  очекува Кина,  додека СА...
 • Productions and prices of rice

   О The production of rice in the R.Macedonia has a long tradition of  growing and accounts for 3% of the total area under cereals. The production of rice in the period 2008 - 2012 has seen constant growth of areas and quantities.The sown areas...
 • Prices of cereals on regional and other world stock markets

  * Prices are in denars per kilogram  ...
Links
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets