Agricultural
Market
Information
System

Prices

МакедонскиEnglish
Are you satisfied with the AMIS web page?
 • Livestock and meat prices
 • Fruit and vegetables prices
 • Animal feed and grains prices
 • Tobacco and oil crops prices
 • Grapes and wine prices
 • Milk , milk products and eggs prices
 • Agricultural inputs prices
 • Sugar and honey prices

Archives

Filter 

 • Цена на пченица и пченка –регион , ЕУ и светски берзи

  There are no translations available. Зголемувањето и намалувањето  на цените  на житарките и нивниот ефект врз економијата и секојневното живеење&nb...
 • Годишен извештај - ЗПИС 2015 година

  There are no translations available.Годишен извештај за ЗПИС-Земјоделски пазарен информативен систем << преземи од Документи - ЗПИС - Годишен извештај ht...
 • Цена на житарки (пченица и пченка)– берзи и ЕУ

  There are no translations available.На берзата во Нови Сад, забележително за изминатиот период е постепениот пораст на цената на пченицата. Споредено со м...
 • Споредбени откупни цени на млеко ноември 2012/2015

  There are no translations available.Откупните цени на сурово кравјо млеко од екстра класа во месец ноември 2012 година во просек изнесуваа 19,5 ден/лит, додека ...
 • Цени на земјоделски производи-Македонија и регион

  There are no translations available. Во  месец ноември, зелените пазари во Р. Македонија нудат  изобилство од сезонско овошје и зеленчук.  Доминир...
 • Цена на житарки и соја во регионот и светските берзи

  There are no translations available.Цената на пченицата на светските берзи е стабилна и нема поголеми промени споредено со минатата недела. На берзата во С...
 • Сезонски зеленчук и овошје на пазарите на мало

  There are no translations available. Подготовките на зимници е на самиот крај, меѓутоа понудата и снабденоста на зелените  пазари е на завидно ниво. До...
 • Цена на пченица,пченка и соја –регион , ЕУ и светски берзи

  There are no translations available.Просечни откупни цени во ЕУ и Македонија 05-11-октомври 2015 *Цената на пченицата за секоја земја претставува просек од цен...
 • Пад на цените на јаткасто овошје

  There are no translations available.Карактеристично за оваа недела на зелените пазари е драстичниот пад на цената на лешникот кој минатата недела достигна...
 • 11 Години “ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ МЕД’’

  There are no translations available.  Традиционално и оваа година во последниот четврток од месец септември на Улица Македонија  се одржува манифеста...
 • Price of wheat-region, EU and world stock exchanges

  Average purchase prices in the EU and Macedonia from 01 to 06 septemvri2015   * The price of wheat for each country represents the average of the prices of different places of repurchase   * Source: Steering Committee for cereals, (Europea...
 • Prices of nuts and citrus fruit

  Nuts a high price of green markets: hazelnut reached a retail price of 1200 den / kg, almond 800 den / kg while the walnut tree from 650 to 800 den / kg or an average of 767 den / kg Lemon on average sells for 120 den / kg while the price of oranges reac...
 • Prices of wine grapes

  Откупот на винските сорти на грозје е во полн ек. Оваа година грозјето е квалитетно и здраво со висока количина на шеќерни единици, што се до...
 • Prices of seasonal fruits

  Green markets has  plums whose price ranges from 20 to 30 denars per kg depending on quality, grapes, pears and some varieties of apples.  Assortment of grape varieties of green markets includes several varieties of table grapes and dominate:...
 • Цени на зеленчук на пазарите од првата недела на септември

  There are no translations available. Во  првата недела на месец септември се зголеми трендот на добра понуда од сезонски зеленчук на пазарите на мало и...
 • Пченица - берзи, регион, ЕУ и Македонија

  There are no translations available.Просечни откупни цени во ЕУ и Македонија од 10 до 16 август 2015  *Цената на пченицата за секоја земја претставува просек ...
 • Споредбена табела- зеленчук (Македонија и регионот)

  There are no translations available.Во табелата 1  се прикажани просечните најзастапени цени за првата недела од месец јули -2015 година на зелените пазар...
 • Откупни цени на млеко-ЕУ и Македонија

  There are no translations available.Откупната цена на сурово кравјо млеко од екстра класа во месец јуни 2015 год.во просек изнесуваше 20,5 ден/лит, кравјото мле...
 • Price of wheat in June - region, EU and world stock exchanges

  Average purchase prices in the EU and Macedonia - June 2015   *The price of wheat for each country represents the average of the prices of different places of redemption   *Source: Steering Committee for cereals, (European Commission),&nbs...
 • Fruit and vegetables (Macedonia and region)

    The table shows the  average prices for May 2015 the green markets in the Macedonia and the region. * prices are expressed in denars per kilogram     Macedonia  Serbia   Croatia Montenegro...
Links
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets