Agricultural
Market
Information
System

Prices

МакедонскиEnglish
Are you satisfied with the AMIS web page?
Calendar
Last month June 2021 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4 5 6
week 23 7 8 9 10 11 12 13
week 24 14 15 16 17 18 19 20
week 25 21 22 23 24 25 26 27
week 26 28 29 30
  • Livestock and meat prices
  • Fruit and vegetables prices
  • Animal feed and grains prices
  • Tobacco and oil crops prices
  • Grapes and wine prices
  • Milk , milk products and eggs prices
  • Agricultural inputs prices
  • Sugar and honey prices

Цена на пченица берзи –ЕУ, регион за 01 до 12 јуни - 2018 година

There are no translations available.

berzaНеделата што измина на берзата во Нови Сад беше тргувано со пченица од ланската реколта, во колчина од 150 тони по цена од 17,7 динари или 9,144 денари за килограм без ДДВ.

Цената на шченицата споредено со минатите недели е непроменета.

Во наредните седум дена се очекува на берзата да има понуда и од новата жетва на пченицата.

Цени на квалитетна пченица на берзите за 30 мај 14 јуни- 2018 година

Берза

Период

            Пченица                ден/кг

Евра за тон

Србија (Нови Сад)

30 мај 2018

протеин мин.12%   9.3

151,231

Србија (Нови Сад)

12 јуни 2018

Пондер (српска пченица)        9.144    

148,695

Србија (Нови Сад)

31 мај 2018

протеин мин.11,5%   9,247      

150,37

Чикаго

futures јули 2018

10.07

163,75

Париз (Euronext)

futures септември- 2018

10.561

171,75

Франфурт

14 јуни- 2018

         10.45 - 10.7

170-174

LIFE В.Британија

futures јули- 2019

10.377

168,75

Хрватска

04-06 јуни2018

9.44

153.51

* Цените се изразени во денари за килограм( курс 20.06.2018 година- 1евро 61,495 денари)

Просечни откупни цени на пченица во ЕУ -03 јуни 2018

Држава

Цена на пченица

*Белгија

тон             182.00 €

11.19 ден / кг

*Бугарија

тон             148.00 €

9.10 ден / кг

*Германија

тон             170.33 €

10.47 ден / кг

*Франција

тон             171.97 €

10.58 ден / кг

*Хрватска

тон             156.32 €

9.61 ден / кг

*Италија

тон             175.53 €

10.79 ден / кг

*Романија

тон             168.89 €

10.39 ден / кг

*Словенија

тон             184.63 €

11.35 ден / кг

*Словачка

тон             159.00 €

9.78 ден / кг

*Грција

тон             162.50 €

9.99 ден / кг

*Полска

тон             158.33 €

9.74 ден / кг

Цената на пченицата за секоја земја претставува просек од цените на различни места на откупување

*Извор:Управен комитет за житни култури, (Европска Комисија)

Links
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets