Земјоделски
Пазарен
Информативен
Систем

Цени

МакедонскиEnglish
  • Цени на жив добиток и месо
  • Цени на овошје и зеленчук
  • Цени на добиточна храна и житарки
  • Цени на тутун и маслодајни култури
  • Цени на сорти грозје и вино
  • Цени на млеко и млечни производи и јајца
  • Цени на земјоделски внесови
  • Цени на шеќер и мед

Споредбени цени на зеленчук и овошје Македонија-регион

zele i ovosj2017Во  изминатата недела од месец јуни, се забележува зголемена  понуда од сезонски зеленчук и овошје на пазарите на мало во Р. Македонија. 

Доминантна улога завземаат: доматите, пиперките и краставиците кај кои бележиме тренд на намалување на цените.

Слична ситуација имаме и кај овошјето, посебно кај лубениците, кај кои споредено со изминатите недели имаме забрзан пад на цената.

Во табела се прикажани цените на зеленчукот и овошјето во 24 недела (11 до 18 јуни 2018 година) од зелените пазари (пазарите на мало) во Р. Македонија и регионот

Зеленчук и овошје

Македонија

Србија

Хрватска

Бугарија

Зелка

34,4

36,2

69,2

35

Домат

38,8

51,7

112

68,7

Краставица

30

28,5

81

53

Компир

29,7

25,8

40,6

34,3

Пипер-благ

52,9

77,5

137,4

83,7

Јагода

90,7

98,2

176,4

147

Лубеница

40

41,3

71,5

/

Цреша

62,6

77,5

165

84

Праска

40

51,6

130

/

Кајсија

70

103,3

163

72

*цените се изразени во денари за килограм

Линкови
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets