Земјоделски
Пазарен
Информативен
Систем

Цени

МакедонскиEnglish
Дали сте задоволни од ЗПИС веб страната?
Календар
Минатиот месец Септември 2022 Наредниот месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3 4
week 36 5 6 7 8 9 10 11
week 37 12 13 14 15 16 17 18
week 38 19 20 21 22 23 24 25
week 39 26 27 28 29 30
 • Цени на жив добиток и месо
 • Цени на овошје и зеленчук
 • Цени на добиточна храна и житарки
 • Цени на тутун и маслодајни култури
 • Цени на сорти грозје и вино
 • Цени на млеко и млечни производи и јајца
 • Цени на земјоделски внесови
 • Цени на шеќер и мед

Архиви

Филтер 

 • Актуелни цени на берзите на житарките

  Изминатата недела се карактеризираше со стабилни цени на пченицата. Мали осцилации и пад од 0,57% беше забележана на берзата во Будимпешта ка...
 • Споредбени цени на земјоделски производи на пазарите на мало

  Цените на земјоделските производи во првата половина на месец јули бележат пораст во однос на истиот период минатата година.  Најголем...
 • Промет и цена на берзите на житарките

   Во периодот на најинтензивните активности на жетвата на пченицата, пченката беше во центарот на тргувањето на берзата во Нови Сад. Вкуп...
 • Цени на сезонско овошје

  Изминатата недела беше карактеристична со понуди на богат избор од сезонско овошје на зелените пазари. Најзастапени  беа праските , кај...
 • Пад на цените на житарките

   Цената на житариците (пченицата и пченката ) на светските берзи бележат намалување во просек  од 0,4% до 5,2% споредбено  со минатата не...
 • Понуда на сезонско овошје

   Неповолните временски услови во изминатиот период односно обилните врнежи допринесоа за послаб квалитет и послаба понуда на сезонскот...
 • Цени на сезонски зеленчук

   Во  првата половина на месец мај  е зголемена  понудата од сезонски зеленчук на пазарите на мало во Р. Македонија.  Доминантна ...
 • Откуп на јагне за велигденските празници

  Согласно се по пребирливите барања на потрошувачите на јагнешко месо, трговците и кланиците го организираат откупот на јагниња за секоја с...
 • Цена на житарките на светските берзи

   Во текот на месец април, цената на берзите во Европа бележи благ раст. Главна причина за ваквот тренд  за пораст на лебното жито е еска...
 • Резултати од откупот на суров тутун од реколта 2013 година

   Согласно податоците на Министерството, откупот на суров тутун од производна реколта 2013 година е завршен. Откупени се 31.227 тони суров ту...
 • Раст на цените на житарките

   Ценитe на житариците ( пченицата и пченката ) на светските берзи бележат зголемување во просек  за 2% односно 4% споредбено со минатиот м...
 • Цени на житарките во регионот и на светските берзи

  Големата  извозна побарувачка на крајот на минатата и во почетокот на оваа година поттикна да се зголеми цената на пченицата. Како одмин...
 • Годишен земјоделски извештај - 2012 година

   Годишен извештај за  земјоделство и рурален развој - 2012 година     « преземи од Документи...
 • Годишен извештај - ЗПИС 2013 година

  Годишен извештај - Земјоделски пазарен информативен систем  « преземи од Документи  ...
 • Производство, откуп и откупни цени на млеко по години

  Просечно производство на кравско млеко во анализираниот 4 годишен период изнесува околу  354.000 тони годишно, Просечниот откуп на кравско ...
 • Цени на житарките во регионот и светските берзи

  * Цените се изразени во денари за килограм ...
 • Регионален пазарен информатор

  Пазари на големо - октомври 2013 година Во табелите се прикажани цените од пазарите на големо во Македонија и регионот. *Цените се изразени в...
 • Цени на житарки

   На глобално ниво годинава условите за развој на пченката се поволни. Рекордни приноси  очекува Кина,  додека САД  очекуваат пови...
 • Производство и цени на ориз

   Оризот во Република Македонија е со долга традиција на одгледување и  учествува со околу 3% во вкупните површини под житни култури. Пр...
 • Движење на цени на житарките-регион и светски берзи

  * Цените се изразени во денари за килограм ...
Временска Прогноза

You have entered an nonexistent WOEID. You must go to Yahoo Weather Channel and search your Location by name or zip code. At the end of the browser link you will find the WOEID code that you need to add to the admin section of the module.
Линкови
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets