Земјоделски
Пазарен
Информативен
Систем

Цени

МакедонскиEnglish
 • Цени на жив добиток и месо
 • Цени на овошје и зеленчук
 • Цени на добиточна храна и житарки
 • Цени на тутун и маслодајни култури
 • Цени на сорти грозје и вино
 • Цени на млеко и млечни производи и јајца
 • Цени на земјоделски внесови
 • Цени на шеќер и мед

Архиви

Филтер 

 • Производство, извоз и движење на цените на јаболки во Р. Македонија, регионот и во светски рамки

  Овоштарството е застапено на околу 15.000 ха или зафаќа 2,7 % од вкупната обработлива површина во Република Македонија. Производството на јабо...
 • Денови на медот

   Од 26 до 28 септември на Улица Македонија  ќе се одржи деветтата по ред манифестација  “Денови на македонскиот мед” на која посетите...
 • Пченица - берзи и регион

  * Цените се изразени во денари за килограм ...
 • Цена на трпезно грозје

    Во најголемиот лозарски регион во Македонија, Тиквешкиот, во полн ек е бербата на трпезните сорти на грозје. Заради поволната клима м...
 • Повисоки цени кај зеленчукот

   Компирот, кромидот, оризот  како и зелката,  на зелените пазари во почетокот на месец јули, бележат најголем пораст на најзастапе...
 • Пченица - берзи и регион

  * Цените се изразени во денари за килограм ...
 • Цени на лубеници и дињи

   Современите агротехнички мерки допринесоа за пораностасност на сезонските овошја. Зелените пазари нудат богат избор на сезонско овошј...
 • Цена на праски и кајсии

    Неделата што измина на зелените пазари понуди богат избор на сезонско овошје. Најзастапени  беа праските и кајсиите, а можеше да се ...
 • Фестивал на органска храна

    Фестивалот на органска храна се организира трета година по ред со цел граѓаните да се запознаат со органската храна и што значи таа как...
 • Пчеларство

      Во периодот мај - јуни е најинтензивната испаша на пчелите на повеќе растенија од кои како позначајни се багремите, липите, ливадски...
 • Резултати од откупот на суров тутун реколта 2012 година

      Откуп на суров тутун од реколта 2012 година вршеа 8 регистрирани откупувачи-преработувачи на суров тутун. Од страна на регистриран...
 • Повисоки цени на зелката и младиот компир

  Во првата половина на месец мај пазарите се богато снабдени со ран зеленчук доминантно од домашно производство. Цените  карактеристични...
 • Откуп на Велигденско јагне 2013 година

  Согласно барањатата на пазарите за јагнешко месо откупувачите и кланиците го планираат и организираат откупот на јагниња за секоја сезона...
 • Цени на зелка кај нас и во регионот

   Во изминатиот месец пазарите на мало во Македонија изобилуваа  со добра понуда на  зеленчук, особено  зелка, чија цена во периодо...
 • Цени на ран зеленчук

    Во изминатиот период  на пазарите на мало во Македонија изобилуваат со богата понуда на сезонски зеленчук особено  зелена салата,&...
 • Заштитени ознаки за квалитет на земјоделски и прехранбени производи

  Производителите на земјоделски и прехрамбени производи од Република Македонија се повеќе се соочуваат со се поголемиот притисок на конку...
 • Органско производство

       Република Македонија располага со природни ресурси кои овозможуваат развој на органското производство како еколошки систем на...
 • Цени на јаткасто овошје

    Со наближување на божиќните празници се зголемува побарувачката на јаткастото овошје. Најбарани се костените, кај кои цената на пазари...
 • Откуп на божиќно јагне 2012 година

     Периодов се карактеризира со интензивен откуп на јагниња кои традиционално се извезуваат на странските пазари претежно во Италија ...
 • Повисоки цени на свинското месо во регионот и кај нас

      Во изминатата недела на добиточните пазари низ  републикава,  просечната цена на гоениците од 90 до 110 килограми изнесуваше 113 д...
Линкови
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets