Земјоделски
Пазарен
Информативен
Систем

Цени

МакедонскиEnglish
Дали сте задоволни од ЗПИС веб страната?
Календар
Минатиот месец Септември 2022 Наредниот месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3 4
week 36 5 6 7 8 9 10 11
week 37 12 13 14 15 16 17 18
week 38 19 20 21 22 23 24 25
week 39 26 27 28 29 30
 • Цени на жив добиток и месо
 • Цени на овошје и зеленчук
 • Цени на добиточна храна и житарки
 • Цени на тутун и маслодајни култури
 • Цени на сорти грозје и вино
 • Цени на млеко и млечни производи и јајца
 • Цени на земјоделски внесови
 • Цени на шеќер и мед

Архиви

Филтер 

 • Фестивал на органска храна - Органски Базар

  Започнувајќи од денеска, 21-ви мај, секој четврток, од 10:00 – 22:00 часот, во текот на целата година граѓаните ќе може да се снабдат со здрави орга...
 • Цена на житарки и соја во регионот и светските берзи

     Во табелата се прикажани цени на житарки и соја на светските берзи и во регионот     *Цените се изразени во денари за ки...
 • Споредбени откупни цени на млеко

  Карактеристика на изминатите години во млекопроизводството е континуираниот пораст на откупната цена на кравјото млеко од екстра класа и ...
 • Цена на житарки во месец април

  Во изминатиот месец карактеристика за Новосадската берза како и на повеќето светски берзи е стабилната цена на житарките. Во табелата се д...
 • Повисоки цени на зеленчукот

  Последица на дождот и поплавите се повисоки цени кај зеленчукот  на зелените пазари, кои во споредба со истиот период лани бележат зголе...
 • Резултати од откупот на суров тутун реколта 2014 година

  Согласно податоците на Министерството, откупот на суров тутун од производна реколта 2014 година е завршен. Откупени се вкупно 24.857,54 тони суро...
 • Пазарни цени пред Велигден

   Наближуваат Велигденските празници, а со тоа започнуваат и подготовките. На зелените пазари има голема раздвиженост на купувачи а бога...
 • Цена на житарки на светските берзи

   Наглиот пораст на цената на пченицата го одбележа крајот на 2014 година. Во почетокот на 2015 година тој тренд не продолжи и во првата полови...
 • Годишен извештај - ЗПИС 2014 година

   Годишен извештај - Земјоделски пазарен информативен систем  « преземи од Документи http://zpis.gov.mk/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=240&Ite...
 • Цена на семенска пченица и репроматеријали

  Во изминатиот период,за разлика од минатата година,временските прилики беа погодни за благовремено извршување на есенските сеидбени акт...
 • Цени на сезонско овошје

  Во првата половина на месец ноември, зелените пазари во Р. Македонија нудат изобилство од сезонско овошје. Доминира понудата на сите сорти ...
 • Цена на житарки во ноември

  Цените на житарките на светските берзи во изминатата недела осцилираа. Така, цената на пченицата по подолго мирување од почетокот на жетва...
 • Сезонски зеленчук на пазарите на мало

  Иако подготовките на традиционалните специјалитети од зимници е на при крај, на зелените  пазари ширум државата понудата и снабденоста...
 • Цена на житарки во oктомври

  Во првата недела од Oктомври на берзата во Нови Сад забележан е зголемен промет на житарките што е  карактеристично за овој период од год...
 • Фестивал за органска храна „Скопје 2014“

  На 04.10.2014 година во трговскиот центар „Капитол мол“ во Скопје,се одржа фестивал на органска храна „Скопје 2014“, на кој големиот број на по...
 • Јаболки

  Одгледувањето на јаболки доминира во овоштарското производство во Р. Македонија. Во последните години забележлив е трендот на зголемувањ...
 • Откуп на винско грозје

  Во последните неколку години забележлив е трендот за подигање на нови лозови насади и отворање на нови винарски визби. Се повеќе се корист...
 • 10 години ,,Денови на македонскиот мед’’

  Почнувајќи од денеска, 25 септември до 27 септември на Улица Македонија  ќе се одржи јубилејната десетта по ред манифестација  “Денови ...
 • Цени на зеленчук на пазарите на мало

   Побарувачката на зеленчукот за подготовка на зимници во овој период на годината е зголемена, а со тоа и понудата и снабденоста на зелени...
 • Споредбени цени на житарките

   Цената на житарките kaj повеќето  од берзите е во пораст. Од почетокот на жетвата, на берзата во Нови Сад вредноста на пченицата се движ...
Временска Прогноза

You have entered an nonexistent WOEID. You must go to Yahoo Weather Channel and search your Location by name or zip code. At the end of the browser link you will find the WOEID code that you need to add to the admin section of the module.
Линкови
mzsv
Ипард
STIPS
AMISCG
TISUP
CBOT
AEX
usda
cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats indoor soccer shoes adidas mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats cheap soccer cleats cheap soccer shoes soccer shoes near me mercurial soccer cleats nike mercurial superfly adidas soccer shoes kids soccer cleats adidas trainers hogan outlet online shop hjc modular helmet icon motorcycle boots adidas shoes sale air jordan basketball shoes red bottom shoes christian louboutin gaerne cycling shoes hjc motorcycle helmets hogan outlet icon motorcycle jacket macna cooling vest moncler jacket sale moose racing pants nike shoes online nolan motorcycle helmets